Nimi: Juuso-Matti PajurantaJM

Ikä: 23v

Kotipaikka: Sastamala

Seura: Monako FK

Harrastukset: lenkkeily, kuntosali, kalastus

AKK Driver Academyn valmennusryhmän jäsen vuodesta 2010

 

Tyrväänkylästä maailmalle

Monien suomalaisen autourheilijoiden tapaan uransa kartingradoilla aloittanut Juuso-Matti Pajuranta ajoi ensimmäisen kilpailunsa kesäkuussa 2001 Monakon radalla Vammalassa. Vuotta myöhemmin tilille kirjattiin ensimmäinen voitto ja vuosi huipentui aluemestaruuteen. Omiin suorituksiinsa ja urheiluun varsin tiukasti suhtautuvan ja menestyshaluisen sastamalalaisen matka on noista vuosista edennyt kahden Suomen mestaruuden, pohjoismaisen Viking Trophyn pronssitilan, EM-sarjan kymmenennen sijan ja entisen F1-kuljettaja Robert Kubican kartingtiimissä ajetun kauden jälkeen Euroopan maineikkailla moottoriradoilla ajettavaan Trofeo Abarth-ratasarjaan. Vuodesta 2010 Juuso-Matti Pajuranta on ollut AKK:n Driver Academy-huippuvalmennusryhmän jäsen. Näin kuljettaja itse kertoo:

-Ennen Robert Kubican tiimiä koluttiin kisoja ja harjoituksia isän kanssa perinteisellä pakettiauto-versiolla. Hänen roolinsa, samoin kuin perheen tuki on aina ollut merkittävä menestyksen tekijä. Kartingin ajamisenkin aloitin isän innoittamana vuonna 2000. Ensin istuin isän kyydissä, mutta pian ostettiin vuoden vanha käytetty auto ja 2001 oli edessä ensimmäinen kilpailu. Vuotta myöhemmin Kokemäen radalla pääsi jo maistelemaan ensimmäistä voittoa. Talvella matkattiin sitten Helsinkiin sunnuntaisin ajamaan sisähallisarjaa, jota Teemu Suninen lähes poikkeuksetta hallitsi ja itse olin lähes joka kisassa kakkosena. Toki sieltä joitakin voittojakin tuli.

-Pari seuraavaa vuotta ajettiin PCR:n pikku-minillä. Ajokokemus karttui tuoden tullessaan podiumpaikkoja ja joitakin voittoja. Vuonna 2005 pääsin ajamaan kotimaan kansallisia kisoja mini-luokassa ja samana vuonna ajoin Ruotsissa ensimmäisen ulkomaisen kilpailuni. Hyvän alun menestysputki jatkui Länsi-Suomi Cupin voitolla ja pääsyllä aluevalmennusryhmään.

-Nousupisteet Raket-luokkaan tulivat täyteen kolmessa kilpailussa vuonna 2006 ja vuotta myöhemmin Raket Karnevalin hopeatila kruunasi kilpailukauden. Siitä eteenpäin keskityttiin SM-sarjaan ja kansainvälisiin kilpailuihin. 2008 en vielä yltänyt SM-sarjassa kymmenen kärkeen, mutta 2009 tuloksena oli KF 3-luokan SM-pronssi ja EM-sarjan kymmenes tila, kertaa Juuso-Matti kilpailu-uransa ensimmäisiä vuosia.

Vuonna 2010 Pajuranta osoitti mihin määrätietoisella ja sinnikkäällä työllä ylletään. Historiallisen ylivoimainen ajosuoritus, voitto aika-ajosta ja kaikista kilpailueristä, toi KF 1-luokan Suomen mestaruuden. Putki jatkui KF2-luokan SM-hopealla ja pohjoismaisen Viking Trophyn pronssisijalla. EM-sarjassa sastamalalainen ylsi 17. sijalle.

-Samana vuonna pääsin mukaan AKK Driver Academyyn ja seuraavana vuonna nousin KF 2-luokan Suomen mestariksi. Viking Trophyn voittokin oli käden ulottuvilla. Finaaliin saakka jatkunut ylivoima taittui kuitenkin ratkaisevan erän vesisateeseen ja lopputuloksena oli kymmenes sija.

-Kesken koulupäivän tullut yllätyspuhelu Robert Kubican tiimin tallipäälliköltä tiesi tallin vaihtoa seuraavaksi kaudeksi ja 2012 ajoin RK Racingin väreissä Italiassa Margutti Trophyn kymmenenneksi ja valmistajien Industriale-kilpailun viidenneksi. -Vuosi 2013 toi tullessaan asevelvollisuuden Lahden Urheilukoulussa ja jälleen uudet kuviot autourheilu-uralla. Ajamisessani on aina mukana vahva halu menestyä. Aina on vara parantaa omaa suoritusta, Juuso-Matti Pajuranta painottaa.

 

Juuso-Matti Facebookissa